Voortgangsoverzicht en doelkaarten

🇳🇱Op deze site vind je hulpartikelen over bestaande en nieuwe functionaliteiten in Portflow. Tip: Gebruik de zoekfunctie bovenaan om gemakkelijk te vinden waar je naar op zoek bent.
🇬🇧On this site you will find help articles about new and current functionalities in Portflow. Tip: Use the search bar at the top to easily find what you are looking for.

Voortgangsoverzicht en doelkaarten

Samenvatting

Als je je portfolio opent, kom je eerst op de ‘Collecties’ pagina. Het tweede tabblad is ‘Voortgang’. Hier vind je alle informatie over je doelen en je voortgang.

Inhoud

Inzicht in je doelen

In het tabblad “voortgang” kan je inzicht krijgen in je verzameling doelen (1). Hier is de status van de doelen zichtbaar en filterbaar (2). Daarnaast is inzichtelijk in hoeveel collecties een doel terugkomt, hoeveel bewijsmaterialen er aan een doel zijn toegevoegd en hoeveel subdoelen er bij een doel horen (3). Dit overzicht is ook beschikbaar voor elke bezoeker van het portfolio. 

Op de drie puntjes (4) kun je het doel bewerken, subdoelen toevoegen of het doel verwijderen (als het niet in collecties voorkomt). Als je het doel uitklapt kun je de onderliggende subdoelen zien. Je kunt hoofddoelen toevoegen middels de knop bovenaan (5)

Op de voortgangspagina kun je ook snel inzichten krijgen in de huidige staat van een set doelen, door een template of losse doelen te selecteren (6).

voortgang tabblad.png

Door een doel aan te klikken, kom je op de doelkaart

Doelkaart zonder subdoelen

Je landt eerst in het tabblad overzicht (1). Middels het menu achter de drie puntjes (⋮) (2) kan de naam, beschrijving en status van het doel worden aangepast. Middels de toggle (3) kun je de originele (uit het template) of huidige informatie van het doel bekijken. Verder zie je de doel-statistieken (4): in welke (en hoeveel) collecties is dit doel gelinkt, hoeveel bewijsstukken zijn gekoppeld aan het doel? Als eigenaar kun je de status aanpassen (5), als bezoeker kun je de status alleen zien. Als laatste zie je de beschrijving van het doel (6), ofwel meegegeven uit het template en eventueel aangepast door de student.

De 5 tabbladen geven verschillende types informatie:

Overzicht (1): Een samenvatting van de belangrijkste context van een doel met statistieken, beschrijving en status.

Bewijs (7): Welke bewijzen gekoppeld zijn aan het doel, en in welke collecties die staan.

Feedback (8): Narratieve feedback die is gelinkt of geassocieerd met het betreffende doel.

Tijdlijn (9): Wat er is 'gebeurd' met dit doel over de tijd heen: bijvoorbeeld of er bewijzen zijn toegevoegd en of de status is veranderd.

Groei (10): Een grafiek over de tijd met de beoordelingen gegeven bij de afgeronde voortgangsevaluaties. 

doelkaart zonder subdoelen.png
Doelkaart zonder subdoelen

Doelkaart met subdoelen

Als er subdoelen zijn toegevoegd aan het doel, komen die rechts op de doelkaart te staan 11). Je kunt ze uitklappen en hun beschrijving bekijken. Via de drie puntjes (12) kun je ze wijzigen, weghalen of in volgorde veranderen. Je kunt de subdoelen op meerdere manieren toevoegen.

Goal card with subgoal copy.png
Doelkaart met subdoelen

Feedback tabblad op de doelkaart

Het feedbacktabblad geeft een chronologisch overzicht weer van alle ontvangen feedback op dat doel. Bovendien kan dit chronologische overzicht gefilterd worden op rol (student, expert, docent, coach, externe, etc.), type en tijd.

Feedback en scores uit een v/hoortgangsevaluatie worden automatisch toegevoegd. De student kan zelf andere feedback toevoegen aan dit overzicht. In dit artikel vind je hoe je feedback toevoegt aan het feedbacktabblad.

Alleen de portfolio eigenaar en bezoekers met volledige toegang kunnen het feedback tabblad zien. Het feedback tabblad in een snapshot is voor iedereen zichtbaar.

feedback tab.png
Feedback tabblad

Klik binnen de doelkaart op feedback (1) om naar het feedbacktabblad te gaan. Indien gewenst kun je de feedback filteren (2) op type, datum (voor of na een bepaalde datum) of rol. De datum (3) geeft aan wanneer de feedback is gegeven en het overzicht is gesorteerd op datum (laatste eerst).

De titel van de feedback (4) is de titel van het bewijs, de verzameling of het voortgangsoverzicht. Het onderscheid tussen deze drie contexten wordt getoond met een overeenkomstig pictogram (respectievelijk kubus, map en vergrootglas). Voor feedback die gerelateerd is aan een subdoel, wordt de naam van het subdoel met een grijs label weergegeven (5). Als je op de feedback titel klikt, kom je in de relevante context. Je moet de doelkaart eerst sluiten om de achterliggende context te zien. 

De feedback wordt gelabeld met het 'type' (6): blauw voor commentaar (ongevraagde feedback), oranje voor feedbackverzoek (gevraagde feedback) en paars voor voortgangsbeoordeling. De gele markering (7) is gemaakt door de student om de relevante selectie aan te geven. De student kan een notitie onder de feedback maken om extra context te geven aan de feedback. Voor feedback van het type 'voortgangsbeoordeling' wordt de kwantitatieve feedback getoond met een voorbeeld van de rubricschaal en het geselecteerde niveau (8). 

Feedback kan verwijderd worden uit het feedbackoverzicht door de portfolio-eigenaar (9).

Als feedback wordt aangepast in het collectie- of bewijsoverzicht, worden deze veranderingen niet doorgevoerd in het feedback tabblad.

Tijdlijn op de doelkaart

Doelen kunnen worden toegevoegd In Portflow om de leerdoelen en leeruitkomsten van een studenten en de voortgang van de student zichtbaar te maken. De doel tijdlijn helpt een beter beeld te krijgen van alle gebeurtenissen die gerelateerd zijn aan een doel.

De doel tijdlijn is een compleet en chronologisch overzicht van alles wat er is gebeurd (en wanneer) met betrekking tot een doel. Elk doel heeft zijn eigen tijdlijn en ziet er anders uit, afhankelijk van de gebeurtenissen gerelateerd aan het doel.

De linkerkant van de tijdlijn toont alle gebeurtenissen die verband houden met het doel zelf, zoals de aanmaakdatum, uitgevoerde voortgangsevaluaties en wanneer de status van het doel gewijzigd is. De rechterkant van de tijdlijn toont alle gerelateerde activiteiten; bijvoorbeeld het koppelen van collecties, koppelen van bewijsmateriaal, verwijderen van bewijsmateriaal en toevoegen van een nieuwe versie van een bewijsstuk.

doel tijdlijn.png

Wanneer de portfolio eigenaar iets toevoegt/verwijdert/wijzigt aan een doel, wordt deze activiteit weergegeven op de tijdlijn. De portfolio eigenaar kan altijd de tijdlijnen inzien. De gebruikers die toegang hebben tot het gehele portfolio of een collectie waarin doel(en) verbonden zijn, kunnen deze tijdlijn(en) ook inzien. 

Doel tijdlijn(en) zijn niet zichtbaar in snapshots van het portfolio, showcase-, en assesment links.

Related content

🇳🇱Heb je meer hulp nodig? Als student kun je hiervoor je docent benaderen. Docenten kunnen contact opnemen met hun contactpersoon.
🇬🇧Need more help? Students can contact their teacher. Teachers can contact their contact person/key-user.